Повітроплавці вшановують пам’ять Гордона Беннетта
02.02.2022
Назад


Повітроплавні змагання, де кожен пілот, здійснюючи політ на кулі, виконує ще й спортивне завдання, проводять здавна. Завдань склали вже чимало. Одне з них назване у пам’ять про спонсора перших змагань, що пройшли у 1906-му році в Парижі.
«Меморіал Ґордона Беннетта»: Мета вправи – скинути маркер якнайближче до мішені всередині заданої зони. Опис зони та мішені спортсмени отримують перед стартом.
«Плавний захід на посадку»: Вправа аналогічна до попередньої з тією різницею, що зон може бути кілька і час ураження мішеней у них обмежений. Причому час обмеження для різних зон може відрізнятися.
«Перегони у заліковому районі»: Учасники мають за найкоротший час від моменту старту досягти залікової зони та скинути маркер. Опис залікового району надають перед стартом.
«Лікоть або кут»: Мета вправи змінити напрям польоту під мінімальним кутом. Кут визначають за трьома точками. Точка А – місце старту. Точка В – місце повороту. Точка С – місце посадки. Якщо вправу здійснюють без старту і посадки, то всі точки визначають за скинутими маркерами.
«Обліт землі або трикутник»: Спортсмени мають описати трикутник усередині залікового району. Чим більша буде площа трикутника, тим краще.
«Мінімум дистанції»: Мета вправи через фіксований час після старту скинути маркер якомога ближче до точки відриву кошика кулі від землі.
«Найкоротший політ»: Пілот має відвести аеростат від місця старту у встановлену залікову зону та скинути маркер якнайближче до місця старту, не перетинаючи меж залікової зони.
«Подвійний кидок на мінімальній дистанції»: Для виконання вправи встановлюють дві залікові зони. Спортсмен повинен скинути по маркеру в кожній зоні так, щоб відстань між ними виявилася мінімальною.
«Максимальна дистанція»: Перед початком вправи спортсмен отримує опис залікової зони. Його завдання – скинути маркер у межах зони якнайдалі від точки старту.
«Максимальна дистанція з двома кидками»: Вправа полягає в тому, щоб досягти встановленої залікової зони і, не перетинаючи її межі, скинути два маркери так, щоб відстань між ними була максимальною.