Безпека польоту на повітряній кулі у Львові
13.09.2020
Назад

Безпека під час польоту на повітряній кулі у Львові - основний критерій, який враховується в першу чергу. 

Вирішивши замовити політ на повітряній кулі Львів, кожен цікавиться, наскільки безпечною буде подорож і чи є якісь ризики. В цій статті ми хочемо розповісти про безпечність мандрівки на повітряній кулі у Львові.

Головний фактор, який впливає на безпеку польоту на повітряній кулі - погодний.

Саме від метеорологічних умов залежить вся безперешкодність польоту. Ідеальними погодними умовами для забезпечення максимальної безпеки пілота і пасажирів, що знаходяться в гондолі, можна вважати:

  • помірний вітер (3-4 метри за секунду);
  • відсутність опадів (гроза, рясний дощ);
  • повна ясність неба;
  • відсутність різких змін повітряних мас.

Температура повітря в даному випадку не має серйозного впливу на безпеку польоту на повітряній кулі.

Тому, відштовхуючись від заданих «погодних ідеалів» підбирається оптимальний час польоту. Політати на повітряній кулі в теплу пору року можна:

  • вранці (до світанку);
  • ввечері (до заходу).

Вищевказані обмеження стосуються лише до тривалих перельотів на відстань. Час доби не впливає на політ у зв’язці - без відриву від землі.

У зимовий час, коли сонце сідає рано, піднятися на повітряній кулі можна тільки в ранкові години. З настанням літа рух повітряних мас активізується, але мало впливає на безпеку польоту на повітряній кулі. Тим більше, що поруч з пасажирами завжди знаходиться наш досвідчений пілот, який справиться з будь-якими завданням і труднощами в небі.

Безпека польоту на повітряній кулі: інші фактори

Всі інші фактори слабо впливають на безпеку польоту на повітряній кулі. Наприклад, на борту завжди присутні запасні балони з газом, що нагрівають повітря. Небезпека того, що їх не вистачить на спуск, мінімальна. У будь-якому випадку, плавний спуск на кулі нагадує посадку парашутиста і не викликає серйозних проблем ні у пілота, ні у пасажирів.

Випасти з кошика також нереально, так само, як і вийти з кабіни літака, що знаходиться в русі. Це означає, що будь-які сумніви і переживання з цього приводу необґрунтовані і невиправдані.

Гарантована безпека польоту на повітряній кулі - це ще один аргумент на користь того, щоб замовити політ на кулі прямо зараз!